Welke vervoerder gebruiken jullie

Voor alle Nederlandse verzendingen gebruiken wij PostNL.

Hoelang duurt een verzending?

Als de producten op voorraad zijn proberen wij altijd binnen 24 uur te leveren.  Het kan voorkomen dat uw bestelling 1 dag later word verstuurd.

Ik heb op Zaterdag een bestelling geplaats krijg ik deze zondag?

Wij versturen alle bestellingen met PostNL, deze versturen en verwerken pakketen alleen vanaf maandag tot en met zaterdag. Mocht u dus uw bestelling op zaterdag geplaatst hebben krijgt u deze pas dinsdag.

Ik heb geen Track en trace email ontvangen

Het versturen van Track en Trace emails is volledig automatisch. Het kan zijn dat uw email in uw ongewenste mail is terecht gekomen. Mocht u nog steeds geen email hebben ontvangen neem dan contact met ons op dan helpen wij u snel verder.

Kan ik mijn bestelling ophalen?

Nee, Wij verzenden vanuit een “fullfilment” center dit betekend dat een externe partij onze verzendingen verzorgd.

Leveren jullie ook in het weekend?

Ja, Alleen als uw bestelling op Donderdag of Vrijdag is verwerkt en is verzonden.
Dan kunt u uw pakket op Zaterdag ontvangen. ( op zondag kunt u geen pakket ontvangen )

Ik heb betaald voor mijn bestelling waarom heb ik het niet de volgende dag binnen?

Wij proberen altijd binnen 24 uur uw pakket te verzenden het kan zijn dat het met 1 dag langer kan worden uitgesteld. Dit ligt aan het moment van bestellen en de actuele voorraad.

Kan ik mijn pakket volgen?

Ja! Na verzending krijgt u automatisch een email met een track en trace code. Hierin vindt u een link met de volgdata.

Kan iemand anders tekenen voor mijn pakket

Ja, De persoon moet dan wel aanwezig zijn op het aflever adres. U kunt het niet bij de buren laten afleveren.

Verzenden jullie ook naar Postbus?

Nee, Wij verzenden alleen naar Huisadressen.

Ik ben nieuw hoe kan ik bestellen?

Op onze website kunt u makkelijk uw product vinden.
Na dat u op de product pagina bent gekomen ziet u een kopje “in winkelmand plaatsen” Zodra u hier op klikt krijgt u aan de rechter kant uw volledige winkelmand te zien met de tekst afrekenen. Als u op afrekenen drukt wordt u doorgeleid naar de beveiligde afreken pagina en kunt u al uw gegevens invullen.
U kiest een betaal methode en kunt daarna betalen voor uw bestelling.

Is het veilig om online te bestellen?

Ja onze website is met SSL beveiliged en dat betekend dat een 3rde niet met mee kan kijken naar uw gegevens.

Welke betaalmethodes zijn er?

Op dit moment hebben wij de volgende betaal opties.
iDeal
CreditCard
Overboeking
Achteraf betalen ( niet voor alle klanten )

Hoe voeg ik een kortingscode toe?

Bij het afreken proces staat boven in ( heeft u een kortingscode ) als u hier op klikt kunt u uw kortingscode toevoegen.

Wanneer kan ik betalen?

Als u met creditcard betaald wordt er van te voren een pre-autorisatie gedaan
meestal binnen een aantal minuten wordt dan het bedrag afgeschreven.

Waarom Staat er Klymm B.V. bij afrekenen?

PSonline.shop is onderdeel van Klymm B.V. Alle betalingen die gedaan worden zullen op de rekening courant van Klymm B.V. komen.

Zijn de prijzen inclusief BTW?

Ja alle prijzen op de website zijn inclusief BTW

Waar is mijn bestelling

U kunt in uw account all uw bestellingen zien rechts boven in vindt u een icoon van een poppetje hier kunt u op klikken en deze zal u naar uw Dashboard brengen.

Ik heb een vraag kan ik jullie bellen?

Ja dat kan zeker wij zijn beschikbaar tussen 12:00 en 17:00 op telefoon nummer 0850 877 0374

Ik hebvraag wat moet ik doen?

Het kan gebeuren dat u niet tevreden bent met uw product en u heeft hier een klacht of vraag over. Neem dan direct contact met ons op en wij zullen ons best doen om u zo goed mogelijk te helpen

Kan ik mijn aflever adres wijzigen?

Ja dat kan zeker, Let er wel op als u al een lopende zending heeft deze dan niet wordt aangepast. all uw toekomstige bestellingen zullen naar het nieuwe aflever adres gaan. Dit kunt u doen door de klikken op Mijn Account ( poppetje icoon ) en te klikken op mijn adressen.

Er staat op voorraad betekend dat ik mijn pakket morgen binnen heb?

Wij streven naar 24 uur levering. Soms kan het voorkomen dat het een dag langer duurt. Wij verzenden producten die op voorraad zijn altijd binnen 3 werkdagen.

Ik wou nog iets bij bestellen maar heb mijn order al geplaats

Als u voor 00:00 uw bestelling plaatst telt deze mee voor de volgende werkdag. Alles na 00:00 wordt 1 dag later verwerkt. Voorbeeld. Om 23:45 besteld u een PS4 Controller. Deze zal de volgende werkdag dan bij u geleverd worden. Maar als u om 00:10 nog een bestelling plaatst kan deze een dag later aankomen.

Kan ik mijn bestelling volgen?

Ja, Wij hebben verschillende statusen in ons systeem.

“wacht op betaling” ( als u via Overboeking of Achteraf betalen betaald )
“In behandeling” ( Uw betaling is ontvangen en wij gaan uw bestelling verwerken”
“Afgerond” ( Uw bestelling is verwerkt en aangemeld bij PostNL )

Ik heb mijn email adres verkeerd ingetyped bij het bestellen hoe kan ik deze veranderen?

Geen zorgen dit gebeurt wel eens. Om uw email aan te passen kunt u ons een email sturen ( dit kan naar [email protected] ) Met uw huidige aflever adres dan zorgen wij ervoor dat uw email adres juist wordt aangepast.

Hoe stuur ik een product terug?

Onder aan de website staat een link met retouren hier kunt u op klikken en komt u op onze retour pagina. Op deze pagina kunt u verder lezen wat u moet doen om uw product veilig terug te sturen. ( u heeft 14 dagen na ontvangst van uw bestelling de tijd om uw product te bekijken en terug te sturen. )

Wanneer weet ik of jullie mijn retour hebben ontvangen?

Wij proberen binnen 5-7 dagen na bevestiging uw retour in te boeken en de status van uw bestelling te wijzigen. U krijgt van ons een bevestiging dat uw product succesvol is aangekomen bij ons.

Wanneer krijg ik mijn aankoopbedrag terug?

Wij streven er naar om 1-3 dagen na ontvangst van uw retour uw terug betaling uit te voeren. Het kan langer duren maar nooit langer dan 14 dagen.
Let er wel op dat wij het bedrag terugboeken op de betaal wijze die u gekozen heeft. Voorbeeld u heeft uw aankoop gedaan moet iDeal met uw ING rekening dan storten wij het terug naar de ING rekening waarmee u de iDeal betaling mee heeft voltooid. Wij zullen nooit afwijken van uw betaal wijze.

Wat kan ik doen als mijn bestelling beschadiged is aangkomen?

U heeft altijd 14 dagen recht op retour. Dit betekend dat u altijd binnen 14 dagen zonder reden uw bestelling mag terug sturen. U ontvangt dan naar keuze ( Kortings- code van uw aankoop bedrag , Vervanging van het product of uw volledige aankoop bedrag terug op uw bank/creditcard.

Wie betaald het terugsturen?

U kunt via ons retour pagina een gratis label aanvragen. Wij betalen alle verzendkosten voor uw retour via dit label. U kunt deze uit printen en plakken op de doos.

Ik wil graag extra korting

U kunt onze website en uw email altijd in de gaten houden voor aanbiedingen en kortingscodes die wij hebben.

Ik heb een klacht wat nu?

Het is natuurlijk jammer dat u niet tevreden bent met uw product of onze service. U kunt uw klacht bij ons neerleggen via [email protected] Wij zullen binnen 14 dagen reageren met een passelijke en gezamenlijke oplossing.
Mocht u niet tevreden zijn met onze oplossingen kunt u dit melden bij het Webshop Keurmerk